2023/09/15

Дослідження щодо фізичної культури та спорту


Зверніть увагу, шановні колеги!


Дослідження підготував «Державний інститут сімейної та молодіжної політики» за підтримки Міністерства молоді та спорту України, «Всеукраїнського центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» та благодійного фонду Катерини Білоруської.

"Досі актуальної та повної статистики у напрямку залученості дітей до рухової активності ще не було. Це дослідження – перша спроба зібрати ці показники. Ось деякі ключові результати, які вдалося зʼясувати:

– 7,6% опитаних не мають необхідних умов для занять спортом та руховою активністю;

– 46% дітей не відвідували заняття фізкультури з початку повномасштабного вторгнення. До війни цей показник становив 15%.

– лише 22,6% опитаних заявили, що у їхньому населеному пункті немає обмежень для занять фізичною культурою та спортом". 

Читати далі

Презентація результатів дослідження

"На круглому столі, який був присвячений розгляду та обговоренню актуального та значущого аспекту сучасного життя – фізичному та ментальному здоров'ї дітей та молоді, презентували результати дослідження. Він став платформою для обговорення ініціатив, спрямованих на покращення здоров'я молодого покоління та виявлення шляхів підтримки фізичної активності та спорту серед дітей та молоді в Україні".

Більш детально - тут.

Як змінився стан здоровʼя дітей за час війни

"...загальний стан здоров’я дітей і молоді після початку повномасштабного вторгнення погіршився, особливо це стосується психічного здоров’я. Зокрема, погіршилася успішність в школі, з’явилися тривожні розлади, песимістичні погляди на життя, розлади сну, проблеми з апетитом". 

Читати далі