2023/10/07

Всеукраїнський семінар-практикум: 05.10.2023

 Шановні колеги!

 

05 жовтня 2023 року відбувся Всеукраїнський семінар-практикум "Особливості організації дистанційної роботи з дітьми з особливими освітніми потребами". У науковому заході взяли участь психолого-педагогічні працівники закладів освіти різного типу та інклюзивно-ресурсних центрів з двадцяти областей України та трьох зарубіжних країн. Разом - 206 осіб.

Науковий захід ініційовано комунальною установою "Інклюзивно-ресурсний центр" Молочанської міської ради (Оксана ХАЙДАРОВА) та кафедрою реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя комунального закладу "Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти" Запорізької обласної ради (Олена АКСЬОНОВА) за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної адміністрації.

Спікери і тематика семінару-практикуму:

  • Сігакова І.А., начальник  відділу підтримки ті розвитку інклюзивної освіти ДОН ЗОДА. Стан інклюзивної освіти в Запорізькій області на теперішній час.
  • Круліковська О.В., міжкультурний асистент інтеграційної середньої школи № 109 ім. Е.Дембовського (м.Вроцлав, Польща), кандидат психологічних наук, психотерапевт. Методи протидії професійного вигорання в роботі з клієнтами.
  • Аксьонова О.П., завідувач кафедри РПЗСЖ КЗ "ЗОІППО" ЗОР, кандидат педагогічних наук. Моделювання рухових завдань для безпечного і ефективного фізичного навантаження.
  • Ганчева В.В., інструктор з фізичної культури спеціального закладу дошкільної освіти №232 «Сіренький зайчик» ЗМР, переможниця міського марафону «Сучасний педагог» в номінації «Інструктор - новатор з фізичної культури», срібний призер конкурсу «Сучасні заклади освіти – 2023», власниця відзнаки третього ступеню у Всеукраїнському фестивалі педагогічних ідей «Дошкілля під крилами захисту» в номінації «Сучасні якісні практики реалізації освіти дітей в інклюзивному освітньому середовищі закладів дошкільної освіти». Проєкт «Сенсомоторний антистрес для української малечі, що поруч та далеко» як засіб дистанційної освіти.
  • Обухова Н.О., сурдопедагог, педагог дітей з порушенням слуху, КЗ «Запорізька спеціальна загальноосвітня школа-інтернат «Джерело» ЗОР. Особливості дистанційної роботи педагога з дітьми, які мають порушення слуху.
  • Федоренко М.М., фахівець (практичний психолог) КУ «Інклюзивно-ресурсний центр» Молочанської міської ради. Використання онлайн-ігор для розвитку уваги та пам'яті у дітей з ООП.

Модератор заходу - Хайдарова О.С., директор КУ "Інклюзивно-ресурсний центр" Молочанської міської ради

Вашій увазі - відеозапис семінару-практикуму