2024/06/22

Літні школи для дорослих

 Друзі!



Традиційно завершився навчальний рік! Це - участь у роботі літніх шкіл для дорослих.

Зокрема:

  • 03 червня 2024 року - проведення методичної онлайн-кухні "Фізична культура для дошкілля: безпечно просто здорово" в межах VII Всеукраїнської літньої онлайн-школи, КВНЗ “Херсонська академія неперервної освіти” ХОР. 👀 Відеозапис
  • 13 червня 2024 року - проведення авторської онлайн-майстерні "Теорія і практика збагачення рухового досвіду дитини дошкільного віку" в межах Всеукраїнського науково-проблемного семінару Літня школа для дорослих "Світ дитинства". 👀 Відеозапис
До онлайн-заходів долучилися науково-педагогічні та педагогічні працівники закладів освіти з різних куточків України.
Спікер - Олена АКСЬОНОВА.


2024/06/17

Семінар-практикум завершено

 Шановні сміливі педагоги!


10 червня 2024 року розпочав свою роботу обласний семінар-практикум "Новій фізичній культурі - нове планування". Захід організований в межах проєкту всеукраїнського рівня за темою "Розроблення і впровадження навчально-методичного забезпечення для закладів загальної середньої освіти в умовах реалізації Державного стандарту базової середньої освіти". 

Мета семінару-практикуму

👉сприяти вдосконаленню професійних компетентностей учителів фізичної культури щодо модернізації методики уроку фізичної культури в сучасному закладі освіти на засадах концепції Нової української школи.

Долучилися до першої його частини (вебінару) 56 осіб. Одним із завдань семінару-практикуму було ознайомити учасників з досвідом наших колег зі США. Інше завдання полягало в тому, щоб озброїти учасників новими стратегіями планування уроку:
  • перша стратегія "Від оцінювання до змісту";
  • друга стратегія "Від засобів фізичної культури до людських чеснот".
Фінальна частина семінару-практикуму передбачала самостійне виконання учасниками онлайн-тестування та творчої підсумкової роботи в асинхронному режимі взаємодії. Слід зауважити, що з попередньої кількості учасників верифікацію на вебінарій пройшли 19 осіб. З них виконали онлайн-тестування 16 осіб. 

І все ж таки дісталися фінішу та успішно виконали творчу підсумкову роботу 8 осіб!!! Сміливо, гідно, творчо, нестандартно.

Вашій увазі - відеозапис вебінару від 10.06.2024. Перейдіть для перегляду, будь ласка.


2024/06/10

Науково-методичний челендж: 10 червня 2024 року

 Шановні колеги!

 


 




 


10 червня 2024 року науково-педагогічними працівниками кафедри реабілітаційної педагогіки та здорового способу життя КЗ "ЗОІППО" ЗОР у форматі онлайн проведено  науково-методичний челендж “Стратегії сприяння інклюзії в сфері безпеки та здоров'я”. Захід організовано з нагоди тридцятиріччя від дня прийняття Саламанської декларації.

Долучилися до заходу 317 осіб. Це психолого-педагогічні працівники закладів освіти різного типу Запорізької, Черкаської, Полтавської, Львівської областей.

Мета: сприяти вдосконаленню інклюзивних умінь і навичок учасників заходу; забезпечити процес збагачення професійного інструментарію щодо створення безпечного та здорового освітнього середовища в умовах сьогодення.

На початку заходу, після традиційної розминки-розуминки був проведений челендж "Що ми знаємо про Саламанську декларацію: лише цифри".

Учасникам заходу представлені такі сучасні стратегії сприяння інклюзії в сфері безпеки та здоров'я: 

  • Міжнародний проєкт "Дій для дітей України" (UCAP), в межах якого пропонується безкоштовний навчальний курс для вчителів “Вплив травми, та її прояв у поведінці та навчанні: що потрібно знати вчителю”; засновники - Ірвін і Карен Редленер (Америка);
  • Навчальний тренінг Shapes Of Grief (форми горювання); авторка - Ліз  Ґлісон, психотерапевт і фахівець зі скорботи (Ірландія);
  • Всеукраїнський соціальний проєкт з психологічного супроводу дітей з особливими освітніми потребами "Обійми для кожного хто потребує";
  • Проєкт "Mental Help 365", який  є соціальним недержавним сервісом з комплексної психологічної допомоги дітям та підліткам, які мешкають на території України або тимчасово виїхали за кордон у складі своїх сімей;
  • BECOMING UKRAINE - безкоштовна платформа для навчання та розвитку дітей і дорослих; співзасновник - всесвітньо відомий мандрівник Беар Гріллз (Велика Британія);
  • INCLUSION STARTS WITH YUO/ TOOLBOX, до змісту якого включені такі інструменти інклюзії для викладачів, учнів та батьків: інклюзивний словник; журнал "Емпатія"; мікроафірмації; конструктор смуги доброти.
У фіналі заходу учасники долучилися до спільної інтерактивної діяльності на онлайн-дошці FLINGA. Завдання: скласти перелік науково-методичних челенджів на цей тиждень, на цей місяць, на перше півріччя нового навчального року, тематика яких пов'язана з безпечним та здоровим навчанням дітей і підлітків, які мають особливі освітні потреби. 

Вашій увазі:

2024/06/01

Про тренінг "Нова фізична культура в НУШ: початкова школа"

 Друзі!

27.05-01.06.2024

Завершено тренінг "Нова фізична культура в НУШ: початкова школа", який тривав з 27 травня по 01 червня 2024 року в дистанційному форматі. Успішно завершили тренінг 25 педагогів закладів освіти різного типу Запорізької області. 

В Програмі тренінгу учасникам було запропоновано:

  • відвідати три вебінари в синхронному режимі взаємодії;
  • прослухати три онлайн-лекції в асинхронному режимі взаємодії;
  • виконати дві інтерактивні вправи та три залікові роботи;
  • випробувати міць своїх знань під час онлайн-тестування за двома темами.

Загальний підсумковий бал успішності учасників тренінгу дуже високий - 97,07!

Вашій увазі: